ET HÅNDVERK AV HØYESTE KVALITET

Abeprod12

Kay Bojesens Ape består av 31 deler og er produsert av limbatre og bæredyktig teaktre.  

Hvert eneste medlem av apefamilien er dansk-produsert og helt unik.

Når vi arbeider med designklassikere løfter vi en designarv, som krever integritet hele veien med produktet. 

Det betyr, at vi har et skarpt fokus på å benytte bæredyktig tre i vår apeproduksjon. Apen er skapt av plantasjeteak. Det vil si teak, som er et bæredyktig alternativ til naturlig voksende teak. På denne måten sikres en ansvarlig skoghogst samt forbedrede levevilkår for lokalbefolkningen i nærheten av plantasjene verden over.

Plantasjeteak er i nyskåret tilstand varierende fra voksgul til lys grågrønn; noen ganger også spettet med mørke ringer og striper. 

Vår leverandør har stort fokus på å sammensette de forskellige fargevariasjonene så ensartet som mulig. Armer og bein blir spesielt forsøkt å matche med apekroppens farge, mens hodet ofte vil fremstå mørkere enn resten av apen.

Når vi har valgt å arbeide med plantasjeteak, kan fargevariasjoner ikke unngås, og er derfor ikke et parameter for kvalitet. Fargevariasjonene er en konsekvens av de valgene vi har gjort for å ha en bæredyktighet og integritet i vår produksjon av 
Kay Bojesens Ape.

Kvalitetsparameteret i forhold til treet er derimot at overflaten alltid skal være uten splinter, merker og revner; akkurat som kun sunne kvister er akseptable. Det skal også aldri være limrester synlig. 

Det limbatreet som vi benytter i Apen er importert fra Afrika og lever opp til EUTR-lovgivningen, som sikrer en lovlig skoghogst i opprindelseslandet. 

Med tiden vil lysets og luftens påvirkning endre eventuelle fargenyanser i teaken til en mer ensartet, gyldenbrun og varm tone.

Hver enkelt Kay Bojesen Ape vil derfor alltid beholde sin helt egen unike personlighet.

Apens uttrykk og ”personlighet” utvikles over tid.
Med tiden vil lysets og luftens påvirkning endre eventuelle fargenyanser i teaken
til en mer ensartet, gyldenbrun og varm tone. 

Haandvaerk

abeprodhadless.jpg

Høye kvalitetskrav og særlige forhold ved bruk av plantasjeteak er sentralt.
Apen er skapt av plantasjeteak. Det vil si teak som er et bæredyktig alternativ til naturvoksende teak.
På denne måten sikres en ansvarlig skoghogst samt forbedrede levevilkår for lokalbefolkningen i nærheten av plantasjene verden over.

 

Siden 1930

Dansk design

Kay Bojesen ansett som et av de store designnavnene i Danmark, og hans kunsthåndverk er blant de mest etterspurte av dansk design.

KAY BOJESEN

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X