Kay Bojesen

Nyheter

Kay Bojesen hadde mange talenter og en fantastisk fantasi. Han arbeidet hardt med å lage designlinjer som, i hans egne ord, smilte. Denne spesielle talent har skapt et magisk univers av tre dyr og figurer som har blitt verdifulle klassikere over hele verden.

De nyeste familiemedlemmene

figurer Bjørn

eik/lønn, 25 cm
NOK 2 799,00

figurer Nisselue

rød/hvit, Ø 2,5 cm
NOK 149,00

figurer Fanebærer

rød/blå/hvit, 77 cm
NOK 6 999,00

få historien bak nyhetene

Medium Bjørn

Bjørnebande

Kay Bojesens dyresirkus har et vidt forgrenet stamtre som hyller zoologien med alt fra savannedyr til kjæledyr og fjærkledde fugler. Bojesens univers er med andre ord én stor lykkelig familie. Flere av dyrene har senere stiftet familie selv med designvarianter i forskjellige størrelser og farger. I kjølvannet av apeflokken og den fargerike fuglekolonien er det bjørnens tur til å vokse, når Kay Bojesens Denmark nå gir det kjente designet i eik og lønn en velvoksen ”storebjørn” på 25 cm.

Inspirasjonen til den eksotiske bjørnen hentet Bojesen i hjemlige trakter, der København Zoo skapte overskrifter med bjørnungen Ursula. Den ble avvist av moren sin og tilbrakte derfor starten på livet som pleiebarn hjemme hos dyreparkdirektøren og kona. En solskinnshistorie som i 1952 satte i gang Bojesens livlige fantasi og fikk han til å skape den myke bjørnen, som til tross for treets hardhet er god å kose med.

Kay Bojesen Denmark Bjørn (H: 25 cm) koster 2799,00 kr (veil.) Nyheten er i salg fra midten av september.

Mini Nisselue

På hatt til de minste

Kay Bojesens tredyr finnes i alle avarter. Fra den tunge elefanten til apen i miniatyr, men de har én ting til felles. Uansett størrelse har de en stor personlighet som utstråler dansk design i verdensklasse, og samtidig har de arvet Bojesens berømte sans for humor. Det gjelder ikke minst til jul, hvor apen og de andre dyrene ikke er redde for å låne julenissens nisselue og spre julestemning overalt i hjemmet. Dyrefamiliens minste medlemmer skal ikke være svakere stilt. Derfor supplerer Kay Bojesen Denmark nå hattehyllen med en nisselue i str. XS som passer perfekt til både miniapen og de pyntesyke turtelduene.

Denne høsten har apetilbehøret nemlig vært en tur i tørketrommelen og har krympet slik at den passer til apefamiliens aller minste medlem. Den holder den håndmalte rød-hvite luen på plass med en praktisk strikk under haken når det er tid for en svingtur i designjungelen.

Kay Bojesen Nisselue (Ø: 2,5 cm) i malt bøketre koster 149,00 kr (veil.). Nyheten er tilgjengelig i butikk fra midten av september.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

Ape

Stor personlighet i miniformat

Kay Bojesen er opphavsmannen til en rekke ikoniske trefigurer, men det er spesielt apen som er blitt hans signaturdesign. Det livaktige jungeldyret så dagens lys første gang i 1951, og apeflokken har siden formert seg flere ganger i forskjellige størrelser og trekombinasjoner. Nå introduserer Kay Bojesen Denmark den ultimate familieforøkelsen: En ape i lillebrorstørrelse som viderefører Kay Bojesens velkjente design til sjarmerende miniformat.

Selv om Apen er ”skrumpet” betydelig, er designens store personlighet og sjarme bevart til det fulle. På lik linje med sine større brødre, blunker Apen livlig med blanke, svarte øyne, mens de lange armene svinger seg muntert fra barnerommet til reolen og kontoret. Den mindre størrelsen er dessuten enkel å plassere hvor som helst i innredningen – gjerne som del av et stilleben med andre designklassikere i miniformat.

Kay Bojesen Denmark Ape (H: 7 cm) i teak- og limbatre koster 699,00 kr (veil.) og finnes i salg i butikk fra begynnelsen av mars.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, biler

Bilar

På hjul med Bojesen

Kay Bojesen var en produktiv designer som etter sin død etterlot over 2000 arbeider i alt fra tre til sølv. Siden har Kay Bojesen Denmark i samarbeid med Bojesens etterkommere løpende relansert Bojesens mest populære design. Denne høsten hentes hele to biler frem fra garasjen. De nye bilene er laget etter Bojesens originale skisser, og finnes i to størrelser i hhv. ubehandlet eik og malt bøk med pleksiglassrute. 

Kay Bojesen skapte bilene spesielt for de litt eldre barna som hadde vokst fra klossete leketøybiler på brede hjul, og søkte en raskere og mer raffinert design. I dag er likevel Kay Bojesens design for lengst tatt ut av leketøyuniverset, og inn i kategorien for designgadgets. Trefigurene bringer sjel og stemning til skrivebordet, gutterommet, ungdomsavdelingen, eller til konsollbordet i entréen hvor de sammen med en coffe table-bok og en kul keramikkskål til husets nøkler skaper et stilleben i ekte Nordic Living-stil.

Kay Bojesen bil Sedan (L: 27 cm) i ubehandlet eik med rute av pleksiglass koster 999 kr (veil.). Kay Bojesen bil Sedan (L: 13 cm) i malt bøk med rute av pleksiglass koster 499 kr (veil.). Nyheten er i butikkene fra starten av september.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Liten apekatt

Mer Monkey Business

Kay Bojesens Ape var opprinnelig tenkt som en morsom knagg til barneklær. I stedet endte den karismatiske trefiguren i designkategorien og har blitt et ikon med fans over hele verden. De siste årene har Kay Bojesen Denmark utvidet apeflokken med flere artsfrender, og nå venter mer nytt til stamtreet. Denne høsten lanserer merkevaren nemlig to aper i nye materialkombinasjoner – eik/lønn og eik/røkt eik. Med sitt muntre blikk og runde formere, nyter de godt av gjenkjenneligheten til deres brødre, men vil samtidig tilføre noe nytt i innredningen, og anerkjennes og settes pris på for sin egenart.

Selv om høstens to nyheter er tvillinger i sin design-DNA, er de langt fra like. Den lyse Apen svinger seg direkte inn Scandinavian Living-stilen, hvor den blander seg med både nye og gamle møbelklassikere, mens den mørke Apen inntar boligen med et eksotisk og dypt fargespill som knytter den til apens opphav i designjungelen. Apebrødrene har likevel to viktige ting felles: Hyllesten til det gode håndverk og de eksklusive naturmaterialene som gir designen bærekraft når treet eldes med trendy patina, slik bare en ekte klassiker kan.

Ape (H: 20 cm) finnes i variantene eik/lønn og eik / røkt eik og koster begge 1095 kr per stk. (veil.) Nyheten er i butikkene fra starten av september.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, jul

Nissemor

Julenissens make

Mange designelskere har et nært forhold til Kay Bojesens trefigurer. Det gjelder ikke minst den koselige julenissen som Kay Bojesen tegnet i 1940-årene, og som fremdeles sprer stor glede i nordiske julehjem. Nå lanserer Kay Bojesen Denmark en make til julenissen. Nissemor er en ny design, men skapt med runde former og livaktig blikk i tråd med Kay Bojesens design-DNA. Med grøtsleiven i hånden er hun klar til å spre julestemning.

Som en feminin modell av julenissen har Nissemor de samme livaktige linjene som kjennetegner Kay Bojesens trearbeider og plasserer det i sjiktet mellom leketøy og designobjekter. Nissemor garanterer umiddelbar julestemning på julebordet eller i vinterboligens vinduskarmer og krinkelkroker – som supplement til sin bedre halvdel, Julenissen, eller på egenhånd.

Kay Bojesen Nissemor (H: 20 cm) i malt bøk koster 649 kr (veil.) og er i butikkene fra starten av september.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Plakatkunst

Den fotogene Apen

Da Kay Bojesen Denmark introduserte plakatkunst til sortimentet i vår gikk det rett hjem hos nye og gamle Bojesen-fans som endelig kan få de ikoniske trefigurene på veggen. Etter den grafiske zebraen er det nå Apens tur til å debutere på lerretet med fire forskjellige motiver. Bildene på kanvas har treramme og oppheng i skinn, slik vi kjenner det fra klasserommets gamle verdenskart.

Mange tenker umiddelbart på Apen når de hører navnet Kay Bojesen. Apen har siden han så dagens lys i 1951 stått i front for Bojesens rike designunivers. De uimotståelige motivene passer perfekt inn på alt fra barnerommet til kontoret eller veggen bak en møbelklassiker, der de med et uhøytidelig glimt i øyet sender hilsener til dansk designhistorie. Akkurat slik Kay Bojesen selv ville gjort det.

Kay Bojesen Denmarks bilder i kanvas med trerammer og oppheng i skinn finnes med fire forskjellige motiver: Apeskisse (40 cm X 56 cm) foto med profiler i naturtre og naturskinnsnor koster 699 kr (veil.). Apeportrett (40 cm X 56 cm) foto med profiler i naturtre og naturskinnsnor koster 699 kr (veil.). Klasserommet (40 cm X 56 cm) foto med sortmalte treprofiler og sort skinnsnor koster 699 kr (veil.). Godnatthistorie (40 cm X 40 cm) foto med sortmalte treprofiler og sort skinnsnor koster 649 kr (veil.). Nyhetene er i butikkene fra starten av september.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Måker

Makeløs måke

Kay Bojesen utforsket dyreriket inngående i arbeidet med sine ikoniske trefigurer, og holdt seg ikke kun til firbente vesener. Også ornitologien stod Bojesens hjerte nær. Han tolket adskillige fuglearter, fra den finurlige lundefuglen til de fargerike sangfuglene, småspurvene og de kurtiserende turtelduene. Nå er tiden inne for å innlemme enda en fjæret favoritt i flokken, når Kay Bojesen Denmark sender luft under vingene på Måken, opprinnelig designet av Kay Bojesen i 1954 til Snekkerlaugets jubileumsutstilling. Måken finnes i tre størrelser, og er med sitt fjærende oppheng et livlig innslag i ethvert vindu og hjørne.

Kay Bojesen Måke i dekorert bøketre finnes i tre størrelser (L: 18 cm, 28 cm og 38 cm), og koster hhv. 699 kr, 999 kr og 1.399 kr (veil.). Nyheten er i butikkene fra starten av mars 2017.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Spurv på pinne & Spurvepar

Småfugler til vårblomster og forelskelse

Fuglen har de siste årene vært et populært motiv innen interiørtrenden, og viser seg i alt fra grafisk fjærprint til eksotisk tapet og årvåkne ugler. Kay Bojesen hadde allerede på sin tid et blikk for fugleriket. Fra sin terrasse i Bellavista hadde han utsikt mot Øresund, hvor måker og småspurver boltret seg. Det var nettopp med inspirasjon fra sitt eget rede at han skapte flere av sine nebbete og humørfylte tredesign. Det gjelder ikke minst den karismatiske, knallgule spurven som Kay Bojesen Denmark denne våren sender på vingene i sin originale størrelse, farge og form - på pinne, akkurat som man brukte i det Bojensenske hjem. Her ble den iøyefallende pippipen plassert i blomster og planter, hvor den skapte kvitrende stemning i urtepottehøyde – alltid med glimtet i øyet som kjennetegner Bojesens design.

Et annet design fra Kay Bojesen som setter følelsene i sving, er vårens forelskede Spurvepar. I motsetning til sin dekorerte slektning er de to turtelduene laget i tofarget naturtre, og bokstavelig talt full av tiltrekning: En magnet i fuglenes bunn drar dem mot hverandre og inkluderer dem samtidig i flokken av eksisterende spurver. De finnes i syv forskjellige farger med tilhørende magnetisk landingsplanke.

Spurvepar med magnet (H: 6 cm) i natur eik og røkt eik koster 549 kr (veil.). Spurv på pinne (H: 19,7 cm) i malt bøketre koster 499 kr (veil.) for eske med to stykker. Nyhetene er i butikkene fra starten av mars 2017.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Plakater

Kay Bojesens nye kunster

Det grafiske er et dominerende element i den nordiske innredningen og understøttes av tidens store interiørtrend: Litografiet og fotografiet. Med sitt markante, monokrome uttrykk setter moderne kunstverk personlighet på innredningen – slik som apen, flodhesten og alle de andre trefigurene fra Kay Bojesen har gjort i flere tiår. Det er derfor naturlig at Kay Bojesen Denmark nå introduserer gallerivarer i sortimentet. Først ut på lerretet er sebraen som kommer i tre motiver og kanvasstørrelser: Som moderne fotografi skapt av den prisvinnende fotografduoen hagedornhagen, samt som papirklipp og kulltegning avfotografert av Kay Bojesens egne arbeidsskisser.

Sebraen galopperte inn på designarenaen i 1935, og selv den dag i dag er originalskissene så godt bevarte at de kunne danne grunnlag for to av vårens tre plakatnyheter: Den minste og den mellomste plakaten. De gjengir Kay Bojesens originaltegninger av sebraen alene og i flokk som moderne, minimalistisk fotokunst, og egner seg like godt til barnerommet som i stuen eller på hjemmekontoret.

Kay Bojesens gallerivarer i kanvas med trerammer og oppheng av lærreim finnes i tre størrelser med hvert sitt sebramotiv: S/H moderne bilde av hagedornhagen (40 cm x 56 cm) med profiler i sortbeiset tre og sort lærreim koster 699 kr (veil.). Strektegning etter originalt papirklipp (40 cm x 40 cm) med profiler i naturtre og reim i naturlær koster 649 kr (veil.). Strektegning avfotografert av kullskisse (40 cm x 30 cm) med profiler i naturtre og reim i naturlær koster 549 kr (veil.).

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Plaid, Kay Bojesen, grå

Plaid

Arketypisk Bojesen-pledd

Kay Bojesen er kjent som en visjonær innen dansk funksjonalisme og som stamfar for en stor familie med trefigurer. Inspirasjonen hentet han fra fjern og nær, og Kay Bojesens dyr er alle forskjellige – fra de fargede sangfuglene til den eksotiske apen og den godmodige dachsen. Alle medlemmene i Kay Bojesens dyresirkus har likevel den samme sjarmen og er ofte skapt i samme sirkulære form som nå føyer elegant kunst til høstens mykeste nyhet fra Kay Bojesen Denmark: Et vendbart pledd i lammeull. 

De stilisterte skissene trer elegant frem på en bakgrunn av jacquardvevd lammeull som gjør pleddet vendbart, og designuttrykket på hver side vidt forskjellig med hhv. en mørkegrå og en lysegrå side. De trendy og aktuelle gråtonene har røtter i Pantone-skalaen og er hentet i familiens egne rekker, hvor Sangfugleflokkens distingverte overhode, Ernst, har en malt fjærprakt av nettopp mørkegrå kropp og lysegrått hode.

Kay Bojesen Pledd (130 cm x 170 cm) i 100 % jacquardvevd lammeull finnes i fargen grå. Pleddet koster 2.399,00 kr (veil.) og er i butikkene fra starten av september 2016.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Hest, Kay Bojesen, lys

Hest

Kay Bojesen galopperer igjen

Kay Bojesen var ikke bare en stor dyrevenn, han var også en formidabel formgiver med en galopperende fantasi. Kanskje er det derfor hesten lå naturlig for ham? Kay Bojesen Denmark har i dag en hel flokk med stolte travere i stallen: Fra den eksotiske sebraen til den godmodige gyngehesten, og den ville vallaken i valnøtt. Nå slippes enda en hest inn i stallen. Høsten 2016 byr nemlig på en ekte gulrot til designrytterne – en lys og lettfotet hest i ubehandlet tre, som er beslektet med Bojesens andre dyr i bøk. 

Kay Bojesen er kjent for sin evne til å få treets linjer til å smile – og for sin formidable fantasi, som ikke lot seg stagge verken på fritiden eller på ferie. I et intervju med Nationaltidende i 1944 pekte Kay Bojesen selv på sin store personlige utfordring med å ”holde initiativet mitt i tømme”, og i dag kan vi glede oss over at han lot kreativiteten løpe løpsk, og blant annet skapte Hesten på 1930-tallet. Et levende dyredesign som selv med stive bein er full av dynamikk og livaktighet, og med glimtende, blanke øynene nesten gir inntrykk av at den vil stikke avgårde i vill galopp bortover skrivebordet. En smal skinnsnor tøyler fantasien og begrenser Hestens rideturer til alle flater med preferanse for nordisk design og elegant lyst naturtre fra skrivebord til gavebord.

Kay Bojesen Hest (H: 14 cm) i ubehandlet bøk koster 849,00 kr (veil.) og er i butikkene fra starten av september 2016.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Flodhest, Kay Bojesen

Flodhest

En ordentlig munnfull

Selv om trefigurene i Kay Bojesens dyrefamilie er fulle av livaktig sjarme, har de aldri hatt til hensikt å være naturtro. Tvert imot ønsket Kay Bojesen å skape fantasifulle varianter av dyrene, og det gir denne høsten Kay Bojesen Denmark kreativ frihet til å introdusere en zoologisk sensasjon: En sort flodhest som gir den klassiske flodhesten et lag tavlemaling, og legger opp til lek, læring og korte beskjeder. Flodhestens nye funksjonalitet gjør den til et naturlig samlingspunkt for hele familien. Som en uimotståelig oppslagstavle husker den på å kjøpe melk, tar notater under telefonsamtalen, eller lærer de minste å stave helt i tråd med Kay Bojesens moderne, didaktiske prinsipper.  

I stil med Kay Bojesens flodhest i ubehandlet bøk, som allerede finnes i sortimentet, er flodhesten også opplagt å bruke som klassisk skrivebordstilbehør og som rent designobjekt, som frir til hjertet og hjernen som bare Kay Bojesen kan.

Kay Bojesen Flodhest (H: 10,4 cm) i malt bøk med sort tavlemaling og medfølgende kritt koster 999,00 kr (veil.) og er i butikkene fra midten av september 2016.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Skiløpere Datti og Boje

Parløp i skisporet

Kay Bojesen fant oftest inspirasjon til sine ikoniske trefigurer i dyreriket, men han skapte også flere firehjulte og tobeinte figurer. Blant disse finner vi Skiløperne, som Kay Bojesen designet med sin sønn og svigerdatter som modeller på slutten av 1940-tallet. Denne sesongen gjør det fargerike paret comeback i løypa når Kay Bojesen Denmark setter Datti og Boje i produksjon og hyller den mer sporty siden av Danmarks berømte funksjonalist.

Den fargerike, håndmalte bøken gjør figurene til et iøynefallende designblikkfang i innredningen. Figurenes antrekk oser av nordisk folklore, som de fine toppluene og Dattis gensers kledelige mønstereffekt.

Kay Bojesen skiløpere Datti og Boje (H: 15,5 cm) er fremstilt i malt bøk og koster NOK 999 kr (veil.) per stk.

Figurene fås i butikken fra midten av februar 2016.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandørKay Bojesen, spurve

Spurver

Designkvitter

Kay Bojesens berømte dyresirkus inviterer stadig nye medlemmer inn i manesjen - eller fugleburet kan man vel nesten si. De siste årene er nemlig en rekke nye fjærkledde medlemmer blitt innlemmet i flokken, som i dag omfatter alt fra de forelskede turtelduene til den finurlige lundefuglen. Den siste tilføyelsen er Spurvene, som Kay Bojesen designet i 1935, og som nå får ny luft under vingene. Våren 2016 lanserer Kay Bojesen Denmark den kvitrende nyheten komplett med landingsplanke til de syv fargerike småfuglene, som er oppkalt etter ukedagene.

Alle fuglene i settet er oppkalt etter en ukedag og utstyrt med en magnet som sikrer at ingen flyr av planken, men blir pent sittende på plassen sin, enten det er på hyllen eller på et dekorativt lysfat på stuebordet. Man står selvsagt fritt til å ordne Spurver-designen etter fargepreferanser. For de minste tilhengerne av Kay Bojesen kan fuglene brukes som en utradisjonell og lekende måte å lære ukedagene på når de plasseres i rekkefølge. Selv den gråeste mandag blir fargerik!

Kay Bojesen Spurver (H: 6 cm) koster NOK 1.695 (veil.) for syv stk. med tilhørende planke.

Spurvene er utført i malt bøk, og det er magnet i både fugler og planke.

Nyheten er i salg fra starten av mars 2016.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandørKay Bojesen, børnesæt, stel

Barneservise

Kay Bojesen på barnas premisser

Kay Bojesen er kjent for sitt karakteristiske designmantra om at det skal være "sirkus i tingene", og at det bør være smilende linjer i god design. Den humørfylte tilnærmelsen til kunsthåndverket overskygget imidlertid aldri Kay Bojesens fokus på estetikk og funksjonalitet. Heller ikke når han skapte design til barn, for Kay Bojesen var svært opptatt av didaktikk og moderne pedagogiske prinsipper. Som en hyllest til læring gjennom lek lanserer Kay Bojesen Denmark denne våren Kay Bojesens uimotståelige barneservise i melamin som setter alfabetet og klokken på menyen og gjør måltidet til et kreativt innslag i familiens hverdag. 

Kay Bojesen barneservise er en opplagt gaveidé til alle vitebegjærlige barn og deres designelskende foreldre. Serviset selges i en fin gaveeske.

Kay Bojesen melaminsett består av tallerken (Ø 22 cm), dyp tallerken (Ø 18,4 cm) og kopp (22 cl) og koster NOK 399 kr (veil.).

Settet er i butikkene fra starten av mars 2016.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hest

Hest

Kay Bojesen i full galopp

Det sies at man ikke kan lære en gammel sirkushest nye kunster. Det gjelder heldigvis ikke i Kay Bojesens eventyrlige dyresirkus, hvor en stolt helt fra 1930-tallet i høst galopperer inn i manesjen og uten tvil vil ta både nye og gamle designryttere med storm. Hesten skriver seg inn i Kay Bojesen Denmarks familie av «høymankede» hovdyr ─ fra sebraen til gyngehesten. Hesten er laget av oljet valnøttre, og utgjør også enda et familiemedlem til Bojesens mørke treunivers, som også omfatter dachshunden. 

Kay Bojesen er berømt for sin evne til å vekke tre til live. Med sine stive, dreide ben og sin markante manke er Hesten et flott eksempel på Kay Bojesens magiske «touch». Trefigurens deler har ingen bevegelighet, men likevel er designet fullt av livaktighet. Med sine våkne øyne, sin krumme hals og sin majestetiske høye hale er hesten klar til galopp når som helst, og det er kun en tynn skinnsnor som holder fantasien og farten i tøylene. Hesten er – i likhet med dachsen Pind – utført i massivt oljet valnøttre, som gjør den eksklusiv og opplagt som blikkfang på skrivebordet, i hyllen og på hedersplass i stua. Samtidig er figuren naturligvis den perfekte gaveidé til designelskende hestejenter og cowboys i alle aldre.

Kay Bojesen Hest (H: 14 cm) i massivt oljet valnøttre koster 999,00 kr (veil.) og fås i butikken fra starten av september 2015.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hund

Hund

Kay Bojesen lufter enda en hund

Ingen som kjenner litt til Kay Bojesens designunivers kan være i tvil om at Bojesen var en stor dyrevenn. I sin levetid ga han liv til et helt sirkus av tredyr, og de er alle fulle av sjarm – fra den eksotiske elefanten til den vennlige dachsen. Denne høsten har Kay Bojesen Denmark igjen funnet frem hundebåndet og lufter en ny design fra arkivene: Tim. En kvikk og uttrykksfull terrier i miniatyrutgave, som Kay Bojesen skapte i 1935, og som til tross for sin lille størrelse er en stor nyhet.

Kay Bojesen navnga selv den lille terrieren Tim og formga den i både lyse og mørke tretyper, men alltid uten hundebånd og halsbånd, for Tim går naturligvis sine egne sjarmerende veier. Når Kay Bojesen Denmark denne høsten slipper trehunden Tim løs i to varianter, natureik og røkt eik, så det er mulighet for å starte en ren Kay Bojesen-kennel av små firbente venner. Som Bojesens øvrige trefigurer er Tim også den opplagte gaveidé – til fødselsdag, dåp, konfirmasjon, jubileum og alle andre merkedager der man kan ha bruk for en trofast venn. 

Tim (H: 7,5 cm) er utført i massivt tre og finnes i en lys og en mørk utgave i hhv. natureik og røkt eik. Hundene koster 349,00 kr (veil.) per stk. og fås i butikk fra medio august 2015.

 

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  tæppe, abe

Barnepledd & rangle

Kay Bojesens myke side

Kay Bojesen var hele livet svak for tre og hadde et eget talent for å vekke linjene til live i alt fra teak til eik. Det har med årene blitt til en hel hær av ikoniske trefigurer, og nå feirer Kay Bojesen Denmark designerens myke side med en ny kategori til de minste: Pledd. Barnepleddene med illustrasjon tegnet av Bo Bendixen finnes i rødt og blått og er den opplagte dåps- og fødselsdagsgave. Teppene suppleres med høstens andre nyhet: En trerangle i ubehandlet bøk, designet av Bojesen i 1932.

Kay Bojesen barnepledd måler 80 cm x 120 cm og finnes i fargene rødt og blått. Pleddet koster 1.299,00 kr (veil.).
Kay Bojesen rangle (Ø: 8 cm) er utført i ubehandlet bøk og koster 399,00 kr (veil.). 

Begge nyheter fås i butikken fra medio august 2015. 

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  Kay Bojesen Zebra, nyhed

Vårens villeste nyhet

Kay Bojesens tredyr er kjente og kjære over hele verden. Designinspirasjonen hentet han fra flere kontinenter, og nå henter Kay Bojesen Denmark inn nok et dyr til sin "designerdyrepark", zebraen. Kay Bojesen utformet den sjarmerende zebraen som det første av de eksotiske dyrene i 1935. Senere er apen, elefanten og flodhesten kommet til, og nå kommer enda en firbeint lekekamerat inn fra savannen og hjem til den moderne boligen. 

Kay Bojesen er kjent for sitt gode humør og enestående talent til å få treets linjer til å smile. Og ingen kan i fullt alvor betrakte den trinne, tillitsfulle zebraen uten å trekke på smilebåndet. Med stive, dreide bein og stri manke lever zebraen opp til Kay Bojesens ideal om at trefigurene ikke skal ligne virkelighetens dyr. Til gjengjeld er den full av sjarme og personlighet helt ut til ytterste mulehår, og malingen er noe for seg selv. 

Kay Bojesen zebra (h: 14 cm) er utført i massiv bøk og koster 699 kr (veil.).

Nyheten fås i handelen fra medio februar 2015.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  Alfred, Kay Bojesen, sangfugl, træ

Alfred Sangfugl au naturel

Helt siden Kay Bojesens sangfugler for første gang fløy utover designlandskapet, har de fargerike trefuglene tatt små og store med storm. Nye fugler har etter hvert funnet veien inn i flokken. Sist kom familiens grå overhode Ernst, og nå lander enda en bevinget slektning i stamtreet. Alfred har fått navn etter Kay Bojesens tippoldebarn, og som den første av sangfuglene er han ikke farget, men utført i natureik.

Sangfuglen Alfred er utført i eiketre med nebb i røkt eik, og med disse elegante kontrastene trekker fuglen sterke referanser til tidens "scandicool"-interiørtrend, der naturmaterialer som tre, betong og marmor settes sammen i en virkningsfull hyllest til den minimalistiske stilen.

Akkurat som de andre sangfuglene Kay, Ernst, Peter, Ruth, Otto, Pop og Sunshine, er Alfred en perfekt designgave til bryllup, dåp, fødselsdag, jubileum og andre merkedager. Den nye designen er samtidig en enkel måte å integrere tretrenden i den moderne boligen på – helt naturlig.

Sangfuglen Alfred (H: 16 cm) er utført i natureik med nebb og bein av røkt eik og koster 849 kr. (veil.) 

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  nyhed, alfabetklodser, kay bojesen, legetøj, miljø, leg, klodser, tekst med skygge, hvid baggrund ingen ramme

Designer med klosser

Nå lanserer Kay Bojesen Denmark for første gang alfabetklossene. Klossene så dagens lys på slutten av femtitallet, og den intelligente design er fortsatt full av lek og læring for de minste. 

Designen ble aldri satt i produksjon utenfor klasserommet, men det retter Kay Bojesen Denmark nå på. Høsten 2014 relanserer designteamet nemlig de flotte klossene i solid bøketre og inviterer alle barn til gammeldags s-t-a-v-e-l-e-k.

Kay Bojesen var en av Skandinavias ledende funksjonalister, og hans arkitektur og formgivning kjennetegnes av et enkelt, arkitektonisk uttrykk. Det samme gjelder alfabetklossene som er enkle og intuitive å leke med – og lære av. Klossesettet består av 33 like og 33 kurvede treklosser som settes sammen og danner et naivistisk bokstavsystem. Bokstavenes enkle, geometriske former minner om barneskrift, og med et sett klosser for hånden, kan fantasien frigjøres til lek og læring. Kay Bojesens klosser er altså en opplagt gave til barnedåp og fødselsdag, men appellerer også til voksne designelskere med sin umiskjennelige referanse til Bauhaus-typologien.

Kay Bojesens klosser og oppbevaringskasse er produsert i behandlet bøk, og koster 749 kr (veil.) for en kasse med 33 like klosser og 33 kurvede klosser, i alt 66 stk.

Klossene er i butikkene fra starten av september 2014.

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  mellem abe, kay bojesen, ape, nyhed, hvid baggrund, uden ramme, familie, alle størrelser, skygge,

Ape med appell

For etter flere års tilløp, lanserer Kay Bojesen Denmark nå en ape til. Den 28 cm høye apen blir den mellomste i søskenflokken, og som i alle familier er slektskapet slående.  Som sine brødre er den nye apen i flokken i teak og limba av ypperste kvalitet og med håndgjort forarbeid utført i et dansk tredreieri.

Kay Bojesens ape (H: 28 cm) er i heltre av teak/limba og koster 3750 kr. (veil.).

Apen er i butikkene fra starten av september 2014, men selges i begrenset opplag på 500 stykker i forbindelse med den aktuelle Kay Bojesen-utstillingen på Sophienholm i Lyngby som varer fra 28. juni til 21. september. De første 500 apene har etikett om halsen med fortløpende nummerering som dokumenterer at de er "Made in Denmark", og at det dreier seg om et ekte samlerobjekt. Apene i serien med begrenset opplag selges utelukkende i Sophienholms museumsbutikk samt hos Illums Bolighus i København til de er utsolgt fra lager.

Turtelduer, Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, dansk design, træfigurer, trædyr, lovebirds,

"Lovebirds" til designelskere

"Lovebird" er kjent både i ornitologien og mytologien for et livslangt partnerskap, og når Kay Bojesen Denmark denne våren lanserer sine nye "lovebirds", får alle designelskere også en venn for livet. "Lovebird", som er en mindre utgave av sin fargerike slektning sangfuglen, er laget i tofarget naturtre og selges parvis som den ultimate gaveideen til alle "redebyggere" fra bryllup til innflytningsfest.

julemand med sæk og stok, kay bojesen, hvid baggrund med skygge, ingen ramme, stående, juleide, julegave ideer,

En trefigur til jul

Med sin faderlige fremtoning og mantra om at god design skal være menneskelig, varm og levende, viste Kay Bojesen genuin interesse for å arbeide med tre. Han hadde tre som foretrukket materiale gjennom hele livet, og bredden i Kay Bojesens arbeid var enorm: alt fra sjøpapegøyer og sangfugler til kaniner og kule apekatter. Med høstens relansering av den originale julenissen fra 40-tallet med sekk og stokk tilføyer Kay Bojesen Denmark enda et medlem til designfamilien.

Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, sangfugl, Ernst, grå, hvid træfugl

Sangfuglflokkens nye overhode

Kay Bojesens tredesign er full av personlighet – alt fra den svingende apekatten til den gapende flodhesten. I 2012 sendte Kay Bojesen Denmark de kulørte sangfuglene på vingene, og navngav disse etter designerens egen familie. Nå lander enda en fugl i stamtreet – det elegante grå overhodet, Ernst.

Den galante gentlemannen ”Ernst”, som med sine delikate gråtoner og markante sorte nebb passer perfekt til tidens grafiske interiørtendenser. Ernst er oppkalt etter Kay Bojesens far.

kay bojesen, kongelig hofleverandør, søpapegøje, træfigur, trædyr

En artig fugl

I fjor fløy de fargerike sangfuglene inn i familien, og vi holder oss i samme fjærprakt når Rosendahl nå gir oss Sjøpapegøyen. Kay Bojesens kanskje mest etterspurte ”glemte” design, som han satte farge på i 1954 sammen med teatermaleren Svend Johansen.

Våren 2013 er turen kommet til Sjøpapegøyen, som Kay Bojesen skapte i kjølvannet av apekatten, bjørnen og elefanten, men likevel ga et utseende som var helt annerledes enn de andre dyrene.

sangfugle, kay bojesen, ruth, kay, ernst, pop, sunshine, songbird, i flok, uden baggrund med tekst

Nebbete nyhet

Våren 2012 puster Kay Bojesen Denmark luft under vingene på en munter nyhet for store og små: Sangfuglen. En hittil ukjent design skapt av Kay Bojesen på 1950-tallet, men aldri tidligere satt i produksjon. Vi ønsker Ruth, Pop, Otto, Kay, Peter og Sunshine varmt velkommen i Bojesens forunderlige dyrefamilie, og vi tror nok at de seks fargerike personlighetene raskt vil få venner blant designelskere verden over.

Siden 1930

Dansk design

Kay Bojesen ansett som et av de store designnavnene i Danmark, og hans kunsthåndverk er blant de mest etterspurte av dansk design.

KAY BOJESEN

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X