Tre med smilende linjer

Menageri

Kay Bojesens hjertevarme virvar begrenser seg ikke bare til lek og designobjekter. I 1940-årene formga han en rekke vakre bruksgjenstander tilegnet bordets gleder – Menageri. Serien er skapt i Bojesens signatur – tre med smilende linjer – som en gest til det kaos av faste ritualer og spontane øyeblikk som hører til hverdagens husholdning, der vi krydrer, oljer, serverer og spiser av eik i luksusklassen.

 

KB Banner Menageri 996X500px

 

Lekker gaveidé

Som med Kay Bojesens ikoniske trefigurer er Menageri skapt med organiske former og en håndverksmessig finish som gjør dem runde og fine å ta på. Menageri innbyr nettopp til å være like for hånden og bli brukt hver eneste dag. Akkurat som resten av Kay Bojesens design er Menageri-sortimentet tenkt som en trofast følgesvenn i alle livets faser, og den elegante bruksdesignen tar reisen fra kjøkkenbenken til spisebordet og fra frokost til middag med gjester uten problemer.

Menageri-serien er fremstilt av eik med en overflatebehandling som er godkjent for bruk med matvarer, og er en smakfull gaveidé for både designelskere og foodies.
Du bør være oppmerksom på at fatet ikke er skjære- og rissefast, så det kan ikke brukes som en skjærefjøl.

Les mer om FSC® og Kay Bojesen

KB Banner Menageri 2Billeder Samlet 500X576px

KB Banner Menageri 2Billeder Pebert 500X576px

Menageri Serveringsfat

Eik, Ø 24.5 cm
NOK 699,00

Menageri Saltkar med skje

Eik, Ø 7 cm
NOK 349,00

Menageri Pepperkvern

Eik, 9.5 cm
NOK 499,00

Menageri Eggeglass, 2 stk.

Eik, 2 stk., 5.5 cm
NOK 349,00

NY KB Banner Menageri 2Billeder Skaale2 500X576px

NY KB Banner Menageri 2Billeder Skaale 500X576px

Menageri-designens DNA

Som designer er Kay Bojesen vanskelig å sette i bås. Han startet som sølvsmed, men fikk treet som signatur – og med Menageri-serien tar han en avstikker fra de ikoniske trefigurene for å ta turen innom kjøkkenkategorien. Kay Bojesen hadde nemlig en glupende interesse for funksjonalitet og estetikk, og begge deler ligger dypt forankret i Menageri-designens DNA, som med organiske silhuetter og taktile overflater setter tre på menyen i det moderne hjemmet.

I løpet av 1940-årene skapte Kay Bojesen en rekke treprodukter til husholdningen. Kay Bojesen er kjent for sin evne til å få linjene i treet til å smile og for de myke silhuettene som innbyr til å bli holdt rundt – og Menageri har nettopp sanselighet i sentrum som en del av designens funksjonalitet. Her blandes salaten med skje og gaffel med lange, polerte skaft som er skapt i ett stykke tre som et «one piece wonder» etter Bojesens originale design, mens den store serveringsskålen bæres til bordet med treets velkjente varme og en ny, rå eleganse som kler både stentøy og porselen.

Les mer om Kay Bojesen her

KB Banner Menageri 2Billeder Loeg 500X576px

KB Banner Menageri 2Billeder Olie 500X576px

Siden 1930

Dansk design

Kay Bojesen ansett som et av de store designnavnene i Danmark, og hans kunsthåndverk er blant de mest etterspurte av dansk design.

KAY BOJESEN

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X