Pressemeldinger

Kay Bojesen

Her finner du de siste pressemeldingene om nye produkter fra Kay Bojesen.

» Gå til pressekontakt
» Få tilgang til vår mediedatabase

Medium Bjørn

Bjørnebande

Høsten 2018

Kay Bojesens dyresirkus har et vidt forgrenet stamtre som hyller zoologien med alt fra savannedyr til kjæledyr og fjærkledde fugler. Bojesens univers er med andre ord én stor lykkelig familie. Flere av dyrene har senere stiftet familie selv med designvarianter i forskjellige størrelser og farger. I kjølvannet av apeflokken og den fargerike fuglekolonien er det bjørnens tur til å vokse, når Kay Bojesens Denmark nå gir det kjente designet i eik og lønn en velvoksen ”storebjørn” på 25 cm.

Inspirasjonen til den eksotiske bjørnen hentet Bojesen i hjemlige trakter, der København Zoo skapte overskrifter med bjørnungen Ursula. Den ble avvist av moren sin og tilbrakte derfor starten på livet som pleiebarn hjemme hos dyreparkdirektøren og kona. En solskinnshistorie som i 1952 satte i gang Bojesens livlige fantasi og fikk han til å skape den myke bjørnen, som til tross for treets hardhet er god å kose med.

Nyheten er i salg fra midten av september.

» Finn hele pressemeldingen her

Mini Nisselue

På hatt til de minste

Høsten 2018

Kay Bojesens tredyr finnes i alle avarter. Fra den tunge elefanten til apen i miniatyr, men de har én ting til felles. Uansett størrelse har de en stor personlighet som utstråler dansk design i verdensklasse, og samtidig har de arvet Bojesens berømte sans for humor. Det gjelder ikke minst til jul, hvor apen og de andre dyrene ikke er redde for å låne julenissens nisselue og spre julestemning overalt i hjemmet. Dyrefamiliens minste medlemmer skal ikke være svakere stilt. Derfor supplerer Kay Bojesen Denmark nå hattehyllen med en nisselue i str. XS som passer perfekt til både miniapen og de pyntesyke turtelduene.

Denne høsten har apetilbehøret nemlig vært en tur i tørketrommelen og har krympet slik at den passer til apefamiliens aller minste medlem. Den holder den håndmalte rød-hvite luen på plass med en praktisk strikk under haken når det er tid for en svingtur i designjungelen.

Nyheten er tilgjengelig i butikk fra midten av september.

» Finn hele pressemeldingen her

Stor personlighet i miniformat

Apa

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

 

Våren 2018

Kay Bojesen er opphavsmannen til en rekke ikoniske trefigurer, men det er spesielt apen som er blitt hans signaturdesign. Det livaktige jungeldyret så dagens lys første gang i 1951, og apeflokken har siden formert seg flere ganger i forskjellige størrelser og trekombinasjoner. Nå introduserer Kay Bojesen Denmark den ultimate familieforøkelsen: En ape i lillebrorstørrelse som viderefører Kay Bojesens velkjente design til sjarmerende miniformat.

Selv om Apen er ”skrumpet” betydelig, er designens store personlighet og sjarme bevart til det fulle. På lik linje med sine større brødre, blunker Apen livlig med blanke, svarte øyne, mens de lange armene svinger seg muntert fra barnerommet til reolen og kontoret. Den mindre størrelsen er dessuten enkel å plassere hvor som helst i innredningen – gjerne som del av et stilleben med andre designklassikere i miniformat.

Kay Bojesen Denmark Ape (H: 7 cm) i teak- og limbatre koster 699,00 kr (veil.) og finnes i salg i butikk fra begynnelsen av mars.

»Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

Biler

På hjul med Bojesen

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, biler

Høsten 2017

Kay Bojesen var en produktiv designer som etter sin død etterlot over 2000 arbeider i alt fra tre til sølv. Siden har Kay Bojesen Denmark i samarbeid med Bojesens etterkommere løpende relansert Bojesens mest populære design. Denne høsten hentes hele to biler frem fra garasjen. De nye bilene er laget etter Bojesens originale skisser, og finnes i to størrelser i hhv. ubehandlet eik og malt bøk med pleksiglassrute.

Kay Bojesen skapte bilene spesielt for de litt eldre barna som hadde vokst fra klossete leketøybiler på brede hjul, og søkte en raskere og mer raffinert design. I dag er likevel Kay Bojesens design for lengst tatt ut av leketøyuniverset, og inn i kategorien for designgadgets. Trefigurene bringer sjel og stemning til skrivebordet, gutterommet, ungdomsavdelingen, eller til konsollbordet i entréen hvor de sammen med en coffe table-bok og en kul keramikkskål til husets nøkler skaper et stilleben i ekte Nordic Living-stil.

»Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Apebrødrene

Mer Monkey Business

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

Høsten 2017

Kay Bojesens Ape var opprinnelig tenkt som en morsom knagg til barneklær. I stedet endte den karismatiske trefiguren i designkategorien og har blitt et ikon med fans over hele verden. De siste årene har Kay Bojesen Denmark utvidet apeflokken med flere artsfrender, og nå venter mer nytt til stamtreet. Denne høsten lanserer merkevaren nemlig to aper i nye materialkombinasjoner – eik/lønn og eik/røkt eik. Med sitt muntre blikk og runde formere, nyter de godt av gjenkjenneligheten til deres brødre, men vil samtidig tilføre noe nytt i innredningen, og anerkjennes og settes pris på for sin egenart.

Selv om høstens to nyheter er tvillinger i sin design-DNA, er de langt fra like. Den lyse Apen svinger seg direkte inn Scandinavian Living-stilen, hvor den blander seg med både nye og gamle møbelklassikere, mens den mørke Apen inntar boligen med et eksotisk og dypt fargespill som knytter den til apens opphav i designjungelen. Apebrødrene har likevel to viktige ting felles: Hyllesten til det gode håndverk og de eksklusive naturmaterialene som gir designen bærekraft når treet eldes med trendy patina, slik bare en ekte klassiker kan.

»Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

Nissemor

Julenissens make

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, jul

Høsten 2017

Mange designelskere har et nært forhold til Kay Bojesens trefigurer. Det gjelder ikke minst den koselige julenissen som Kay Bojesen tegnet i 1940-årene, og som fremdeles sprer stor glede i nordiske julehjem. Nå lanserer Kay Bojesen Denmark en make til julenissen. Nissemor er en ny design, men skapt med runde former og livaktig blikk i tråd med Kay Bojesens design-DNA. Med grøtsleiven i hånden er hun klar til å spre julestemning.

Som en feminin modell av julenissen har Nissemor de samme livaktige linjene som kjennetegner Kay Bojesens trearbeider og plasserer det i sjiktet mellom leketøy og designobjekter. Nissemor garanterer umiddelbar julestemning på julebordet eller i vinterboligens vinduskarmer og krinkelkroker – som supplement til sin bedre halvdel, Julenissen, eller på egenhånd.

»Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, jul

Plakatkunst

Den fotogene Apen

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, abe

Høsten 2017

Da Kay Bojesen Denmark introduserte plakatkunst til sortimentet i vår gikk det rett hjem hos nye og gamle Bojesen-fans som endelig kan få de ikoniske trefigurene på veggen. Etter den grafiske zebraen er det nå Apens tur til å debutere på lerretet med fire forskjellige motiver. Bildene på kanvas har treramme og oppheng i skinn, slik vi kjenner det fra klasserommets gamle verdenskart.

Mange tenker umiddelbart på Apen når de hører navnet Kay Bojesen. Apen har siden han så dagens lys i 1951 stått i front for Bojesens rike designunivers. De uimotståelige motivene passer perfekt inn på alt fra barnerommet til kontoret eller veggen bak en møbelklassiker, der de med et uhøytidelig glimt i øyet sender hilsener til dansk designhistorie. Akkurat slik Kay Bojesen selv ville gjort det.

»Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

MÅKEN

Makeløs Måke

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

VÅREN 2017

Kay Bojesen skapte Måken i 1954 til Snekkerlaugets jubileumsutstilling. Den gråmalte måsen ble riktignok ikke sluppet løs på egen hånd, men fikk selskap av 22 artsfeller som hang ned fra loftet som utsmykning. Med sine livlige øyne og knallgule nebb er det like før man kan se flokken sveve energisk ned gjennom utstillingslokalet, og nå får Måken igjen muligheten til å skape liv i innredningen. Alene eller i selskap med sine to mindre søsken. Kay Bojesen Denmark nøyer seg nemlig ikke med å gjenskape måken etter sine opprinnelige mål, men supplerer designen med to mindre størrelser.

Som den gang er Måken laget i dekorert bøketre. Det spesiallagde fjæropphenget sikrer Måken en duvende og rolig bevegelse når den henger årvåkent i luften eller får et kjærlig stryk over nebbet. Måken er opplagt som dekorasjon i vinduer og hjørner i boligen. Kanskje spesielt i kjøkkenvinduet med utsikt til artsfellene i hagen, eller i barnerommet hvor tre måker sammen danner den perfekte uro og er levende underholdning for de minste når de kikker opp fra sengen mot taket.

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Plakater

Kay Bojesens nye kunster

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, zebra

VÅREN 2017

Det grafiske er et dominerende element i den nordiske innredningen og understøttes av tidens store interiørtrend: Litografiet og fotografiet. Med sitt markante, monokrome uttrykk setter moderne kunstverk personlighet på innredningen – slik som apen, flodhesten og alle de andre trefigurene fra Kay Bojesen har gjort i flere tiår. Det er derfor naturlig at Kay Bojesen Denmark nå introduserer gallerivarer i sortimentet. Først ut på lerretet er sebraen som kommer i tre motiver og kanvasstørrelser: Som moderne fotografi skapt av den prisvinnende fotografduoen hagedornhagen, samt som papirklipp og kulltegning avfotografert av Kay Bojesens egne arbeidsskisser.

Med introduksjonen av Kay Bojesens gallerivarer vil Bojesens motiver løpende bli vekket til live på lerreter, som i både stil og størrelse frir til både barn og voksne, nostalgikere og modernister. Den kule og retroinspirerte plakatkunsten er laget i kanvas med profiler i eik og et oppheng bestående av en lærreim. Inspirasjonen er hentet fra klasserommets gamle geografikart, som signaliserer at det nå er designelskeres tur til å slå seg ned på skolebenken for en leksjon i Kay Bojesens nye kunstverk.

»Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, zebra

Spurv på pinne & Spurvepar

Småfugler til vårblomster og forelskelse

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

VÅREN 2017

Fuglen har de siste årene vært et populært motiv innen interiørtrenden, og viser seg i alt fra grafisk fjærprint til eksotisk tapet og årvåkne ugler. Kay Bojesen hadde allerede på sin tid et blikk for fugleriket. Fra sin terrasse i Bellavista hadde han utsikt mot Øresund, hvor måker og småspurver boltret seg. Det var nettopp med inspirasjon fra sitt eget rede at han skapte flere av sine nebbete og humørfylte tredesign. Det gjelder ikke minst den karismatiske, knallgule spurven som Kay Bojesen Denmark denne våren sender på vingene i sin originale størrelse, farge og form - på pinne, akkurat som man brukte i det Bojensenske hjem. Her ble den iøyefallende pippipen plassert i blomster og planter, hvor den skapte kvitrende stemning i urtepottehøyde – alltid med glimtet i øyet som kjennetegner Bojesens design.

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Plaid

Arketypisk Bojesen-pledd

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Plaid, Kay Bojesen, grå

Høsten 2016

Kay Bojesen er kjent som en visjonær innen dansk funksjonalisme og som stamfar for en stor familie med trefigurer. Inspirasjonen hentet han fra fjern og nær, og Kay Bojesens dyr er alle forskjellige – fra de fargede sangfuglene til den eksotiske apen og den godmodige dachsen. Alle medlemmene i Kay Bojesens dyresirkus har likevel den samme sjarmen og er ofte skapt i samme sirkulære form som nå føyer elegant kunst til høstens mykeste nyhet fra Kay Bojesen Denmark: Et vendbart pledd i lammeull. 

De stilisterte skissene trer elegant frem på en bakgrunn av jacquardvevd lammeull som gjør pleddet vendbart, og designuttrykket på hver side vidt forskjellig med hhv. en mørkegrå og en lysegrå side. De trendy og aktuelle gråtonene har røtter i Pantone-skalaen og er hentet i familiens egne rekker, hvor Sangfugleflokkens distingverte overhode, Ernst, har en malt fjærprakt av nettopp mørkegrå kropp og lysegrått hode.

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Plaid, Kay Bojesen, grå

Flodhest

En ordentlig munnfull

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Flodhest, Kay Bojesen

Høsten 2016

Selv om trefigurene i Kay Bojesens dyrefamilie er fulle av livaktig sjarme, har de aldri hatt til hensikt å være naturtro. Tvert imot ønsket Kay Bojesen å skape fantasifulle varianter av dyrene, og det gir denne høsten Kay Bojesen Denmark kreativ frihet til å introdusere en zoologisk sensasjon: En sort flodhest som gir den klassiske flodhesten et lag tavlemaling, og legger opp til lek, læring og korte beskjeder. Flodhestens nye funksjonalitet gjør den til et naturlig samlingspunkt for hele familien. Som en uimotståelig oppslagstavle husker den på å kjøpe melk, tar notater under telefonsamtalen, eller lærer de minste å stave helt i tråd med Kay Bojesens moderne, didaktiske prinsipper.  

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Flodhest, Kay Bojesen

Hest

Kay Bojesen galopperer igjen

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Hest, Kay Bojesen, lys

Høsten 2016

Kay Bojesen er kjent for sin evne til å få treets linjer til å smile – og for sin formidable fantasi, som ikke lot seg stagge verken på fritiden eller på ferie. I et intervju med Nationaltidende i 1944 pekte Kay Bojesen selv på sin store personlige utfordring med å ”holde initiativet mitt i tømme”, og i dag kan vi glede oss over at han lot kreativiteten løpe løpsk, og blant annet skapte Hesten på 1930-tallet. Et levende dyredesign som selv med stive bein er full av dynamikk og livaktighet, og med glimtende, blanke øynene nesten gir inntrykk av at den vil stikke avgårde i vill galopp bortover skrivebordet. En smal skinnsnor tøyler fantasien og begrenser Hestens rideturer til alle flater med preferanse for nordisk design og elegant lyst naturtre fra skrivebord til gavebord.

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Hest, Kay Bojesen, lys

Skiløpere Datti og Boje

Parløp i skisporet

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

VÅREN 2016

Kay Bojesen fant oftest inspirasjon til sine ikoniske trefigurer i dyreriket, men han skapte også flere firehjulte og tobeinte figurer. Blant disse finner vi Skiløperne, som Kay Bojesen designet med sin sønn og svigerdatter som modeller på slutten av 1940-tallet. Denne sesongen gjør det fargerike paret comeback i løypa når Kay Bojesen Denmark setter Datti og Boje i produksjon og hyller den mer sporty siden av Danmarks berømte funksjonalist.

Datti og Boje ligner ikke mennesker, men er likevel uhyre menneskelige når de med intense øyne, energisk kroppsspråk og smurte ski er klare til å suse inn overalt i boligen, om det så er vinduskarmen, skrivebordet eller hyllen. Den fargerike, håndmalte bøken gjør figurene til et iøynefallende designblikkfang i innredningen. Figurenes antrekk oser av nordisk folklore, som de fine toppluene og Dattis gensers kledelige mønstereffekt. 

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

Spurver

Designkvitter

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Kay Bojesen, spurve

VÅREN 2016

Kay Bojesens berømte dyresirkus inviterer stadig nye medlemmer inn i manesjen - eller fugleburet kan man vel nesten si. De siste årene er nemlig en rekke nye fjærkledde medlemmer blitt innlemmet i flokken, som i dag omfatter alt fra de forelskede turtelduene til den finurlige lundefuglen. Den siste tilføyelsen er Spurvene, som Kay Bojesen designet i 1935, og som nå får ny luft under vingene. Våren 2016 lanserer Kay Bojesen Denmark den kvitrende nyheten komplett med landingsplanke til de syv fargerike småfuglene, som er oppkalt etter ukedagene.

Alle fuglene i settet er oppkalt etter en ukedag og utstyrt med en magnet som sikrer at ingen flyr av planken, men blir pent sittende på plassen sin, enten det er på hyllen eller på et dekorativt lysfat på stuebordet. Man står selvsagt fritt til å ordne Spurver-designen etter fargepreferanser. For de minste tilhengerne av Kay Bojesen kan fuglene brukes som en utradisjonell og lekende måte å lære ukedagene på når de plasseres i rekkefølge. Selv den gråeste mandag blir fargerik!

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Kay Bojesen, spurve

Barneservise

Kay Bojesen på barnas premisser

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Spurve, Kay Bojesen

VÅREN 2016

Kay Bojesen er kjent for sitt karakteristiske designmantra om at det skal være "sirkus i tingene", og at det bør være smilende linjer i god design. Den humørfylte tilnærmelsen til kunsthåndverket overskygget imidlertid aldri Kay Bojesens fokus på estetikk og funksjonalitet. Heller ikke når han skapte design til barn, for Kay Bojesen var svært opptatt av didaktikk og moderne pedagogiske prinsipper. Som en hyllest til læring gjennom lek lanserer Kay Bojesen Denmark denne våren Kay Bojesens uimotståelige barneservise i melamin som setter alfabetet og klokken på menyen og gjør måltidet til et kreativt innslag i familiens hverdag. 

Kay Bojesen barneservise er en opplagt gaveidé til alle vitebegjærlige barn og deres designelskende foreldre. Serviset selges i en fin gaveeske. 

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, Kay Bojesen, børnesæt, stel

Hest

Kay Bojesen i full galopp

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hest

HØSTEN 2015

Det sies at man ikke kan lære en gammel sirkushest nye kunster. Det gjelder heldigvis ikke i Kay Bojesens eventyrlige dyresirkus, hvor en stolt helt fra 1930-tallet i høst galopperer inn i manesjen og uten tvil vil ta både nye og gamle designryttere med storm. Hesten skriver seg inn i Kay Bojesen Denmarks familie av «høymankede» hovdyr ─ fra sebraen til gyngehesten. Hesten er laget av oljet valnøttre, og utgjør også enda et familiemedlem til Bojesens mørke treunivers, som også omfatter dachshunden. 

Kay Bojesen er berømt for sin evne til å vekke tre til live. Med sine stive, dreide ben og sin markante manke er Hesten et flott eksempel på Kay Bojesens magiske «touch». Trefigurens deler har ingen bevegelighet, men likevel er designet fullt av livaktighet. Med sine våkne øyne, sin krumme hals og sin majestetiske høye hale er hesten klar til galopp når som helst, og det er kun en tynn skinnsnor som holder fantasien og farten i tøylene. Hesten er – i likhet med dachsen Pind – utført i massivt oljet valnøttre, som gjør den eksklusiv og opplagt som blikkfang på skrivebordet, i hyllen og på hedersplass i stua. Samtidig er figuren naturligvis den perfekte gaveidé til designelskende hestejenter og cowboys i alle aldre.

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hest

Hund

Kay Bojesen lufter enda en hund

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hund

HØSTEN 2015

Ingen som kjenner litt til Kay Bojesens designunivers kan være i tvil om at Bojesen var en stor dyrevenn. I sin levetid ga han liv til et helt sirkus av tredyr, og de er alle fulle av sjarm – fra den eksotiske elefanten til den vennlige dachsen. Denne høsten har Kay Bojesen Denmark igjen funnet frem hundebåndet og lufter en ny design fra arkivene: Tim. En kvikk og uttrykksfull terrier i miniatyrutgave, som Kay Bojesen skapte i 1935, og som til tross for sin lille størrelse er en stor nyhet.

Kay Bojesen navnga selv den lille terrieren Tim og formga den i både lyse og mørke tretyper, men alltid uten hundebånd og halsbånd, for Tim går naturligvis sine egne sjarmerende veier. Når Kay Bojesen Denmark denne høsten slipper trehunden Tim løs i to varianter, natureik og røkt eik, så det er mulighet for å starte en ren Kay Bojesen-kennel av små firbente venner. Som Bojesens øvrige trefigurer er Tim også den opplagte gaveidé – til fødselsdag, dåp, konfirmasjon, jubileum og alle andre merkedager der man kan ha bruk for en trofast venn. 

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hund

Barnepleed & rangle

Kay Bojesens myke side

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,

HØSTEN 2015

Kay Bojesen var hele livet svak for tre og hadde et eget talent for å vekke linjene til live i alt fra teak til eik. Det har med årene blitt til en hel hær av ikoniske trefigurer, og nå feirer Kay Bojesen Denmark designerens myke side med en ny kategori til de minste: Pledd. Barnepleddene med illustrasjon tegnet av Bo Bendixen finnes i rødt og blått og er den opplagte dåps- og fødselsdagsgave. Teppene suppleres med høstens andre nyhet: En trerangle i ubehandlet bøk, designet av Bojesen i 1932.

I tidlig alder brukes barnepleddet i bagen, på sofaen og på gulvet. Litt større barn skaper private boltreplasser, når de henger pleddet over ryggen på små tre- og kurvmøbler eller tar en lur ─ inntullet i mykt tekstil som er laget av drømmer.
Som en ekstra designdetalj er Kay Bojesen Denmarks barnepledd vevd etter jacquardprinsippet. Det betyr at pleddet kan brukes på begge sider og er vendbart med motsatt farge på motstående side. Den korthårede, myke kvaliteten sikrer dessuten at pleddet ikke klør når de yngste skal holdes varme i barnevognen.

Ranglen er laget i ubehandlet bøk, som eldes med ynde og helt bevisst er holdt fargeløs. Kay Bojesen var nemlig helt overbevist om at barns fantasi var nok til å se verden i farger, akkurat som han selv gjorde med sin fargerike personlighet.

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør, hest

Zebra

Vårens villeste nyhet

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  Kay Bojesen Zebra

VÅREN 2015

Kay Bojesens tredyr er kjente og kjære over hele verden. Designinspirasjonen hentet han fra flere kontinenter, og nå henter Kay Bojesen Denmark inn nok et dyr til sin "designerdyrepark", zebraen. Kay Bojesen utformet den sjarmerende zebraen som det første av de eksotiske dyrene i 1935. Senere er apen, elefanten og flodhesten kommet til, og nå kommer enda en firbeint lekekamerat inn fra savannen og hjem til den moderne boligen.

I likhet med sine artsfeller er zebraen skapt til å bringe liv og glede på gavebordet til alle livets merkedager – fra barnedåp til konfirmasjon og jubileum. Vårens nyhet appellerer dessuten til alle som har lyst til å utvide Kay Bojesen-samlingen og gi de andre eksotiske dyrene i flokken – apen som svinger seg i lianene, den tykkhudede elefanten og vannhullets konge, flodhesten – en ny stripete lekekamerat.

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  Kay Bojesen Zebra, nyhed

Alfred

Sangfugl au naturel

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  Alfred, Kay Bojesen, sangfugl, træ

VÅREN 2015

Helt siden Kay Bojesens sangfugler for første gang fløy utover designlandskapet, har de fargerike trefuglene tatt små og store med storm. Nye fugler har etter hvert funnet veien inn i flokken. Sist kom familiens grå overhode Ernst, og nå lander enda en bevinget slektning i stamtreet. Alfred har fått navn etter Kay Bojesens tippoldebarn, og som den første av sangfuglene er han ikke farget, men utført i natureik.

Akkurat som de andre sangfuglene Kay, Ernst, Peter, Ruth, Otto, Pop og Sunshine, er Alfred en perfekt designgave til bryllup, dåp, fødselsdag, jubileum og andre merkedager. Den nye designen er samtidig en enkel måte å integrere tretrenden i den moderne boligen på – helt naturlig.

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  Alfred, Kay Bojesen, sangfugl, træ

Alfabetklosser

Designer med klosser

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  nyhed, alfabetklodser, kay bojesen, legetøj,

HØSTEN 2014

Kay Bojesens berømte trefigurer omtales ofte som "leketøy", men gardisten, apen og de andre dyrene er først og fremst designobjekter med appell til barnet i oss alle. Kay Bojesen skapte riktignok også design for barn, og nå lanserer Kay Bojesen Denmark for første gang alfabetklossene. Klossene så dagens lys på slutten av femtitallet, og den intelligente design er fortsatt full av lek og læring for de minste.

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  nyhed, alfabetklodser, kay bojesen, legetøj, miljø, leg, klodser

Apen

Ape med appell

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  mellem abe, kay bojesen, ape, nyhed, hvid baggrund, uden ramme med skygge

HØSTEN 2014

Apen er uten tvil Kay Bojesens mest berømte trefigur. Over 300 000 aper leker seg gjennom dagene på kontorer, reoler og barnerom verden over. Den lille, modige lianesvingeren er blitt et internasjonalt designikon og et symbol på det beste fra dansk design. Den store kjærligheten til den lille trefiguren får nå Kay Bojesen Denmark til å utvide apeflokken og lansere apen i en ny mellomstørrelse på 28 centimeter.

» Finn hele pressemeldingen her

Kay, Kay Bojesen, Dansk, træfigurer, dansk design, Kongelig hofleverandør,  mellem abe, kay bojesen, ape, nyhed, hvid baggrund, uden ramme, miljø, abefamilie, familie, dekoration, nyhed

Kay Bojesen

Danmarks hittil største utstilling

Kay Bojesen siddende i haven med stråhat og træabe

Frem til 21. september 2014 presenterer Sophienholm i Lyngby Danmarks hittil største utstilling av den folkekjære formgiverens mest ikoniske objekter. Et sjarmerende og originalt univers av brukskunst som markeres med en bokutgivelse om den fargerike kulturpersonligheten Bojesen, som gjennom et langt liv skapte Apen, Menigen, Grand Prix-bestikket og mye, mye mer.

Utstillingen med Kay Bojesen på Sophienholm rommer et bredt utvalg av produkter fra Kay Bojesens mangfoldige designunivers, blant annet objekter fra Danmarks største privatsamler.

Kay Bojesen-utstillingen kan oppleves på Sophienholm i perioden 28. juni–21. september.

» Finn hele pressemeldingen her

selvportræt af kay bojesen

Små fugler - store nyheter

"Lovebirds" til designelskere

Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, lovebirds, træbjørn, bjørn i træ, kanin trækanin, pejs, stol, hjem, hygge

VÅREN/SOMMER 2014

Kay Bojesens dyresirkus har de siste årene invitert flere flyvende familiemedlemmer inn i manesjen.

Sist slapp Kay Bojesen Denmark de fargerike sangfuglene løs med stor suksess før han sendte lundefuglene ut på vingene, og nå er turen kommet til enda en nebbete nyhet, "lovebirds". Takket være deres trofaste natur brukes begrepet "lovebirds"ofte som synonym for forelskede par, og med den eksklusive utformingen i tre er den nye Kay Bojesen-designen nettopp en uforbeholden kjærlighetserklæring til den nordiske naturtrenden.

Den lyse og mørke fuglen er utført i natureik og røkt eik med kontrasterende nebb, og figurens hode er dessuten løst montert, så det er mulig å bytte om på hodene og tilpasse dem slik man ønsker. Et artig element som frir til alle med hang til personlig innredning!     

» Finn hele pressemeldingen her

Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, lovebirds, træbjørn, bjørn i træ, kanin trækanin, pejs, stol, hjem, hygge

Ernst

Sangfugleflokkens nye overhoved

Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, sangfugl, Ernst, grå, hvid træfugl

HØST 2013

Våren 2014 sender Kay Bojesen Denmark en sterk og karakteristisk nyhet på markedet, når sangfugl familien får følge av et syvende medlem.

Den galante gentlemannen ”Ernst”, som med sine delikate gråtoner og markante sorte nebb passer perfekt til tidens grafiske interiørtendenser.

Ernst er oppkalt etter Kay Bojesens far, som i en årrekke stod bak den satiriske utgivelsen av ”Blekkspruten”, og den kjente forleggeren gav i stort omfang sitt humør, fantasi og lekenhet videre til sin berømte sønn. Det honorerer Kay Bojesen Denmark nå ved å tilegne den siste sangfuglen til Bojesen senior ved å gjøre Ernst til flokkens overhode. 

» Finn hele pressemeldingen her

Kay Bojesen, Kongelig hofleverandør, træfigurer, sangfugl, Ernst, grå, hvid træfugl
Siden 1930

Dansk design

Kay Bojesen ansett som et av de store designnavnene i Danmark, og hans kunsthåndverk er blant de mest etterspurte av dansk design.

KAY BOJESEN

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X