Pressemeldinger 2019

Kay Bojesen

I vår mediedatabase finner du pressemeldinger med opplysninger om de nye produktene våre for våren 2019. I tillegg kan du finne bilder av de nye produktene våre, miljøbilder samt små filmsnutter som blant annet kan brukes på sosiale medier.

» Finn pressemeldingene her

» Gå til pressekontakt
» Få tilgang til vår mediedatabase

Menageri

Kay går på kjøkkenet

VÅREN 2019

Kay Bojesen er kjent for sitt designsirkus av tredyr i alle avarter fra aper til sangfugler og elefanter. Litt av et menasjeri kunne en fristes til å si, og Bojesens hjertevarme virvar begrenser seg ikke bare til lek og designobjekter. På 40-tallet formga den kjente funksjonalisten en rekke vakre bruksgjenstander tilegnet bordets gleder, som nå ser dagens lys nettopp under navnet Menageri. Serien er skapt i Bojesens signatur – tre med smilende linjer – som en gest til det kaoset av faste ritualer og spontane øyeblikk som hører til hverdagens husholdning, hvor vi krydrer, oljer, serverer og spiser av sertifisert eik i luksusklassen.

Akkurat som resten av Kay Bojesens design er Menageri-sortimentet tenkt som en trofast følgesvenn i alle livets faser, og den elegante bruksdesignen tar turen fra kjøkkenbenk til spisebord og fra frokost til gjestebord uten problemer.

Nyheten er i salg fra midten av mars.

» Finn hele pressemeldingen her

Sangfuglen Georg

Ny sølvfugl i flokken

VÅREN 2019

Siden den første sangfuglen i 2012 fløy over designlandskapet, har Kay Bojesens fjærkledde trefigurer vokst seg til en broket flokk. Ofte er de fargede sangfuglene oppkalt etter Kay Bojesens egen familie, og nå lander det en slektning i stamtreet med spesielt edel opprinnelse. Vårnyheten Georg med sølvbelagt nebb og føtter hyller nemlig Kay Bojesens bakgrunn som utdannet sølvsmed hos legendariske Georg Jensen. Med sin smaragdgrønne fargeprakt treffer den midt i dagens maksimalismetrend, hvor juveltoner, velur og innredning med blomster og planter gjør hjemmet til en personlig oase.

Akkurat som sine artsfeller er Georg laget i malt bøk med myke, grønne linjer som gjør overflaten følbar og fargetrendy. Med sine funklende sølvdetaljer på føtter og nebb er vårens nye sangfugl dessuten opplagt på gavebordet til studentfester, bryllup og andre merkedager hvor vi tradisjonelt markerer anledningen med et smykke som følger oss som en gave for livet.

Nyheten er i salg fra midten av februar.

» Finn hele pressemeldingen her

Limousine

Kjøreglede fra Kay Bojesen

VÅREN 2019

Selv om Kay Bojesen jobbet med klassiske materialer som sølv og tre, var han helt klart en fremtidens mann. Som funksjonalist var Bojesen fascinert av tidens strømlinjeformede linjer og moderne mekanikk, og da bilboomen for alvor tok fart på 30-tallet, inspirerte det han til en rekke dynamiske design. Her hører Limousinen, som er skapt i samarbeid med møbelarkitekt Ole Wanscher, til blant de enkleste og mest elegante, og nå ruller Kay Bojesen Denmark den luksuriøse cabrioletmodellen ut av garasjen i to varianter som appelerer til både kjøreglede og kultdesign.

Limousinen beskrives ofte som kongen over alle biler – og den elegante bensinslukeren med den lange fronten passer perfekt til Kay Bojesens signatur: Tre med levende, smilende linjer.

Nyheten er i salg fra midten av februar.

» Finn hele pressemeldingen her

Siden 1930

Dansk design

Kay Bojesen ansett som et av de store designnavnene i Danmark, og hans kunsthåndverk er blant de mest etterspurte av dansk design.

KAY BOJESEN

Finn forhandler

Flere butikker i Norge forhandler produktene våre. Finn en i nærheten av deg.

VI BRUKER COOKIES X