TIDSLINIE 1886 Kay Bojesen blir født 15. august I København. Sønn av forlagsdirektør Ernst Bojesen (utgiver av bl. a. det tradisjonelle, danske juleheftet "Blæksprutten") og kunstneren Valborg Rønsholdt. Kay er nummer tre i en søskenflokk på fire, Oscar (kunstmaler), Aage (barnelege), Kay og Thyra (gifter seg med en arkitekt).
1910 Blir ferdigutlært som sølvsmed hos Georg Jensen i Bredgade I København, hvor han vinner stor anerkjennelse. Kay Bojesen reiser deretter til fagskolen for edelt metall i Schwäbisch Gmünd i Tyskland, og herfra videre til Paris, hvor han arbeider i en periode som sølvsmed. 1919 Kay Bojesen bliver gift med Erna Pethrine Drøge-Møller. Historien fortæller, at Kay Bojesen med sin karakteristiske galgenhumor friede til hende i 1918 med ordene: "Jeg er begejstret for Deres krop, frøken Drøge-Mølle, Vil De gifte Dem med mig...?". Samme år som de bliver gift kommer sønnen Otto til verden. 1922 Foreningen Dansk Arbejde arrangerer en konkurranse om leketøy i København, der Kay Bojesen debuterer som leketøysdesigner. Han deltar med fire forskjellige leketøy, blant annet en leketrommel i malt bøk (30 cm lang), et treskip, en ridende dragon og en vippe, og blir premiert. Begrunnelsen Kay Bojesen gir for å delta i konkurransen er: "Det skyldes simpelthen det faktum at jeg har en sønn, som begraves i alt tenkelig leketøy av slekt og venner. Imidlertid er det bedrøvelige resultatet at han, som en kraftig og håndfast liten kar, sørgelig hurtig ser det gå i stykker mellom fingrene på seg."
1932 Kay Bojesen åpner kjellerbutikk og verksted I Bredgade 47, like ved Amalienborg. Her utfolder han seg de neste 26 årene med fru Erna i butikken og han selv i bakrommet hvor han tenker ut nye ideer. Kjellerbutikken er et eldorado av leketøy, sølvtøy, treskåler og tretallerkener.
1930 Hesten så dagens lys første gang på begynnelsen av 30-tallet. 1932 Ranglen, den første klassiske lekegjenstanden for barn. 1934 Dachshunden Pind kommer til verden fremstilt av mahogni I to størrelser (15 cm og 32 cm). Dachshunden var bare en av de mange hundene Kay Bojesen laget I 1930-årene. Dachshunden ble relansert in 2011, fremstilt i oljet valnøttre.
1935 Original skisse av sebraen, utskåret I tre og håndmalt I sort-hvitt. Dette var et av Bojesens første eksotiske dyr. 1935 Den lille, finurlige terrieren Tim kommer til verden. 1936 Gyngehesten I bøk kommer til verden. Den blir produsert I flere varianter med og uten håndtak og maling. En solid gyngehest som fortsetter å gynge i generasjon etter generasjon. Gyngehesten lever i høy grad opp til Kay Bojesens ideal om at leketøy skal tåle å bli brukt og lekt med.
1940 Kong Christian X fyller 70 år, og i den anledning lager Kay Bojesen sine egne gardister som han stiller opp foran butikken i Bredgade som en hyllest til kongen. 4 gallakledte gardister på over en meter møter Kong Christian X da han rir forbi butikken. Først i 1942 begynner Kay Bojesen å sette gardistene i produksjon. Amalienborg-gardistene omfatter en offiser med sabel samt tre gardister, en med en tromme, en med flagg og en med gevær. Kay Bojesen har latt seg inspirere av de kongelige gardistenes uniformer, som gardistene har båret siden 1657, med de karakteristiske sorte bjørneskinnsluene, blå bukser og røde og hvite jakker. Gardistene blir laget i flere høyder og utgaver. 1948 Julenissen ser dagens lys i løpet av 1940-årene, inspirert av suksessen med de malte gardistene. Kay Bojesens barnebarn husker tydelig hvordan nissen stod over alt både i butikken og hjemme, som et forvarsel om den glade juletid. Bojesen gav raust bort julenissen til barn og barnlige sjeler blant kundene. Julenissen relanseres høsten 2013. 1950 Kay Bojesen skapte sangfuglene på 1950-tallet, men de ble aldri satt i produksjon. I 2012 settes sangfuglene i produksjon basert på gamle fotografier fra Kay Bojesens familiealbum. Familien ønsker Ruth, Pop, Otto, Kay, Peter og Sunshine varmt velkommen i Bojesens forunderlige dyrefamilie.
1951 1951 er året da den høyt elskede apen ser dagens lys. Apen i teak og limba er et levende bevis på Key Bojesens overbevisning om at linjene i et produkt skal "smile". Den smilende apen er nok den best kjente av alle Kay Bojesens leker. Historien forteller at Kay Bojesen ble spurt om han ville designe en knaggrekke til en utstilling av barnemøbler. Ideen bak apen var at de lange armene skulle bringe knaggen ned i barnets høyde, mens de korte beina skulle gi plass til luer og skjerf. 1952 Den lille, nysgjerrige bjørnen kommer til verden, fremstilt i eik og lønn. Kay Bojesen blir samme år utnevnt til kongelig hoffleverandør på grunn av sitt lange og regelmessige handelssamkvem med hoffet. 1953 Elefanten kommer inn i familien. Fremstilt i eik er den stor og tykk med bevegelig snabel og bevegelige bein. Elefanten finnes også i en sjelden, grå utgave med lyserøde ører.
1954 Kay Bojesen designer flere forskjellige fuglesorter. Lundefuglen med det bevegelige hodet ser dagens lys og fremstilles i to størrelser, ca. 17 og 30 cm. Lundefuglen er fremstilt i malt or og gitt farge av tidens store teatermaler Svend Johansen, som var berømt for sin naivistiske strek og som også har gitt farge til flere av Kay Bojesens malte dyr. Lundefuglen har i ettertid blitt et av hans mest etterspurte, "glemte" designer. Lundefuglen relanseres våren 2013. 1955 Flodhesten kommer til verden med sine bevegelige kjever I oljet eik. Det finnes også noen få eksemplarer I en malt versjon. Flodhesten er muligens Kay Bojesens mest kantete dyr, som vennlig åpner gapet. Kay Bojesen selv brukte den til å holde orden på blyantene på skrivebordet. Her er han med sine barnebarn Peter og Lotte ved skrivebordet med flodhesten i forgrunnen. Flodhesten blir relansert i 2011 i en noen mindre størrelse. 1957 Et år før Kay Bojesen dør lager han et av sine aller siste tredyr, kaninen. Den er fremstilt i eik, kan bevege både armer og bein og har med sine strittende ører et nysgjerrig og våkent uttrykk. Kaninen blir relanseres i 2011.